Нова сесія ВР: як депутати вирішуватимуть кадрові питання?

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Вирішити кадрові питання доведеться, але це буде складно, тому що, як правило, кадрові рішення проводять у форматі «ти – мені, я – тобі».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи старт нової сесії, на якій парламент має намір вирішити кадрові питання щодо ЦВК, Рахункової палати, аудитора НАБУ та низки міністерств.

«Якщо не буде якогось предметного інтересу в більш глобальному сенсі, не лише щодо кадрових призначень, то будь-які зміни буде реалізувати складно. З того, що більш реально, – призначення голови НБУ, яким, імовірно, стане Яків Смолій», – констатував Петренко.

Щодо вакантних міністерських крісел, то цілком імовірно, що до Міністерства інформполітики та Міністерства аграрної політики повернуться Стець і Кутовий, припустив експерт.

«Можливо, вони заберуть свої заяви. Річ у тім, що якихось інших кандидатів, яких хоча б обговорювали, немає», – звернув увагу політолог

На його думку, дуже складним є питання з аудитором НАБУ.

«Влада бачить у цьому можливість впливу на НАБУ. Навіть можливе звільнення Ситника. Очевидно, що буде велике протистояння з приводу того, кого призначити аудитором», – підкреслив він.

Які зміни в законодавстві чекають на українців у лютомуСлово і Діло аналізувало, що зміниться в законодавстві України з лютого. Зміни торкнуться, зокрема, автомобілістів і тих, хто виплачує аліменти.

Щодо Рахункової палати є регламент, який говорить про те, що вона має створюватися з урахуванням позицій і пропозицій опозиції, уточнив експерт.

«Це малоймовірно, враховуючи ситуацію, що склалася. Щодо ЦВК, то попереду голосування, яке буде непростим. Але водночас, з огляду на те, що головний інтерес БПП і НФ – збереження до виборів і концентрація влади в своїх руках, то це може підштовхнути депутатів знайти якісь точки дотику в питанні кадрових призначень», – додав політолог.

За його словами, поки бажання шукати компроміс не видно.

«Більшість уже думають про виборчу кампанію, отже, з цього визначатимуть коло своїх друзів і ворогів. Той же НФ не є монолітним. Кожна група орієнтується на того чи іншого політика, навіть, можливо, не зі свого складу. Тому всі кадрові призначення будуть досить складними», – резюмував Ігор Петренко.

Які зміни в законодавстві чекають на українців у лютому – в матеріалі за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: