Громади не можуть звільняти керівників поліції, податкової та прокурора, як обіцяв Ревега

Читать на русском
Балотуючись у Бердичеві Житомирської області Олександр Ревега три з половиною роки тому обіцяв виборцям, що вони зможуть самі призначати або звільняти керівників міліції, податкової, а також прокурора.
Бердичев BIZ

Народний депутат Олександр Ревега провалив одразу три передвиборчих обіцянки – надати громадам право висловлювати недовіру керівникам міліції (поліції), податкової та прокурору.

Такі обіцянки він дав 27 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я буду голосувати за відновлення місцевих референдумів. Надання громадам можливості ухвалювати рішення про недовіру керівникам місцевих органів державної влади, міліції та податкової, прокурора, судді», – йдеться в передвиборчій програмі Олександра Ревеги.

Керівник поліції зараз призначається на посаду й звільняється Кабінетом міністрів України за поданням прем'єр-міністра відповідно до пропозицій міністра внутрішніх справ України. А керівники територіальних органів поліції призначаються на посади й звільняються керівником поліції за погодженням із міністром внутрішніх справ (відповідно до закону України «Про Національну поліцію», ухваленому 02.07.2015).

Станом на лютий 2018 року Олександра Ревега не ініціював законопроект, яким би громадськості надавалося право висловлювати недовіру керівникам міліції або поліції. Тому обіцянка вважається невиконаною.

Прокурорів в Україні призначає й звільняє генеральний прокурор (відповідно до закону України «Про прокуратуру» (від 14.10.2014). Призначати та звільняти прокурорів регіональних і місцевих прокуратур уповноважений керівник регіональної прокуратури.

Станом на лютий 2018 року Олександра Ревега не ініціював законопроект, яким громадськості надавалося б право висловлювати недовіру прокурору (звільняти). Обіцянка отримує статус «не виконано».

Голова Державної фіскальної служби призначається на посаду й звільняється Кабінетом міністрів України за поданням прем'єр-міністра, внесеним на підставі пропозицій міністра фінансів. Його заступники призначаються на посаду й звільняються Кабінетом міністрів за поданням прем'єр-міністра, внесеним міністром фінансів на підставі пропозицій голови ДФС. Своєю чергою голова Фіскальної служби затверджує положення про самостійні структурні підрозділи, призначає на посаду та звільняє керівників та заступників (згідно з постановою КМУ від 21.05.2014 «Про Державну фіскальну службу України»).

Жодних законопроектів, якими б громаді надавалося право висловлювати недовіру керівникам податкової (звільняти), станом на лютий 2018 року Олександра Ревега не ініціював. Тому третя передвиборча обіцянка також вважається невиконаною.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Ревега дав 36 обіцянок, з яких 9 виконав, а 11 – провалив.

Раніше ми писали про те, що нардеп Ревега «забув» про ремонт церкви в Житомирській області.

Як виконують свої обіцянки мажоритарники Житомирської області в медицині, дивіться на інфографіці «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: