Через невиконану обіцянку губернатора Житомирська обласна лікарня залишилася без МРТ

Читать на русском
Житомирська обласна лікарня до кінця цього року так і не отримає обіцяного губернатором Сергієм Машковським нового магнітно-резонансного томографа.

Житомирська обласна лікарня до кінця цього року так і не отримає обіцяного губернатором Сергієм Машковським нового магнітно-резонансного томографа.

Обласна влада не встигла здати в експлуатацію приміщення, де буде розташований апарат, а кошти за нього, відповідно до вимог сторін, виробник отримає тільки після того, як томограф буде встановлений та протестований, пише «Слово і Діло».

Обіцянку за кошти обласного бюджету придбати в 2015 році магнітно-резонансний томограф дав 23 липня голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

14 грудня обіцяний апарат прибув у Житомир, де його оглянули керівники області та представники громадськості. Однак, за вимогою голландського виробника, кошти за нього мають бути сплачені сьогодні, 15 грудня, інакше медтехніка поїде назад до Нідерландів.

Недовіру європейського виробника до української державної влади можна зрозуміти. Адже виявляється, що приміщення, в якому мав бути встановлений томограф, ще навіть не добудоване... За словами головлікаря Житомирської обласної лікарні, здача його в експлуатацію планується лише 15 лютого 2016 року.

Зі свого боку, житомирські чиновники наполягають: виробник не отримає грошей, доки апарат не буде встановлений та протестований. Таким чином, неквапливі держслужбовці завадили губернатору області Сергію Машковському виконати цю обіцянку.

Наразі Машковський має 21 виконану обіцянку з 31, зафіксованої «Словом і Ділом». Цей показник дозволяє йому посідати 3 місце в рейтингу відповідальності вітчизняних губернаторів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: