Українці стали частіше їздити до Польщі. Держприкордонслужба посилить кордон

Читать на русском
Українські прикордонники переходять на посилений режим на кордоні з Польщею. На пунктах пропуску фіксується збільшення кількості вантажних автомобілів.

Українські прикордонники переходять на посилений режим на кордоні з Польщею.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України, пише «РБК-Україна».

Закон про «бандеризм»: чому минуле заважає майбутньому та як діяти УкраїніУ ВР мають намір розглянути та ухвалити постанову щодо закону про бандеризм, який був ухвалений Польським Сеймом і Сенатом. Якою має бути реакція України та чи можливе ветування закону, міркували експерти.

Повідомляється, що за останні дні на ділянці українсько-польського кордону в пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуськ» фіксується збільшення кількості вантажних автомобілів.

«Це обумовлено тим, що маршрут є одним з оптимальних шляхів з України до Польщі й далі до інших країн Європи. Крім того, в січні-лютому підвищується активність перевезень вантажів ... Саме тому українські контрольні служби на кордоні працюватимуть у посиленому режимі», – йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі уточнили, що тільки за 11 лютого в «Ягодині» оформили 65 вантажівок на в'їзд в Україну й майже 500 на виїзд, що вдвічі перевищує пропускну здатність КПП.

«Державна прикордонна служба України, з огляду на цю ситуацію, радить водіям враховувати цю інформацію й за можливості для перетину державного кордону з Польщею вибирати інші пункти пропуску», – додали в ДПС.

Нагадаємо, україно-польські відносини ускладнилися після ухвалення Сеймом і Сенатом Республіки Польща змін до закону про Інститут національної пам'яті, комісії з розслідування злочинів проти польського народу та інших законодавчих актів.

Водночас міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович висловив надію на те, що історичний спір з Україною буде врегульований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: