Адмінкордон з Кримом: в поліції розповіли, чому посилюють контроль

Читать на русском
Правоохоронці посилять роботу на адміністративному кордоні з Кримом в зв'язку зі значною кількістю людей і транспорту, які щодня його перетинають.

Правоохоронці посилять роботу на адміністративному кордоні з Кримом в зв'язку зі значною кількістю людей і транспорту, які щодня його перетинають.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України, передає Слово і Діло.

Відзначається, що протягом минулого року лінію розмежування між материковою Україною і окупованим півостровом перетнуло понад 2,5 млн. осіб і більше 410 тис. транспортних засобів.

«Щоб ефективніше протистояти діям зловмисників, які можуть прибувати з Криму і зникати там, будуть задіяні всі підрозділи главку кримської поліції і поліцейські підрозділи прилеглих областей», - відзначили в прес-службі НПУ.

Уточнюється, що мова йде про виявлення злочинів, скоєних стосовно громадян України на території Криму, а також про затримання людей, розшукуваних українськими правоохоронцями за злочини проти основ національної безпеки України.

«Окремо обговорювалась робота по затриманню зловмисників, які прибувають в Україну для здійснення тяжких і особливо тяжких злочинів, а також диверсійних актів. Крім того, українські правоохоронці фіксують випадки викрадення транспорту, який зникає на території Криму і знаходиться там», - додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше ФСБ заарештувала в Криму двох українців.

Також як повідомлялося, Росія готова передати Україні військові кораблі і авіатехніку з окупованого Криму. Украънська сторона вже відповіла на такі ініціативи Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: