Запобіжний захід для екс-нардепа Шепелєва: подробиці рішення

Читать на русском
У справі нардепа Олександра Шепелєва суд прийняв рішення про застосування запобіжного заходу, обраної 26 березня 2015 року.

Колишній народний депутат Олександр Шепелев, якого СБУ затримала за підозрою в скоєнні замаху на вбивство заарештований на два місяці. Відповідне рішення оголосила слідчий суддя Ірина Литвинова.

Про це повідомляє УНІАН, пише «Слово і Діло».

«Ухвалою клопотання задовольнити. Застосувати до підозрюваного Шепелєва Олександра Олександровича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, обраний згідно з ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва 26 березня 2015 року», - заявила суддя.

При цьому, Замначальника відділу процесуального керівництва Головної військової прокуратури Руслан Кравченко пояснив, що рішення прийнято відповідно до постанови суду від 26 березня 2015 року, тому що «підозрюваному Шепелеву було вже обрано заочно запобіжний захід».

«Зараз розглядалося клопотання про застосування даного запобіжного заходу. Підозра підтверджується відповідними доказами, тобто слідчим суддею цим рішенням підтверджено наші всі доводи і наші всі докази, які підтверджують як і підозру, так і ризики, передбачені статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України», - підкреслив Кравченко.

Судове засідання тривало більше 10 годин в закритому режимі.

Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів і державній зраді.

Як повідомлялося, він втік до Угорщини, яка згодом видала його Україні. Однак з України Шепелев втік з-під арешту в лікарні разом з конвоїром в РФ.

Адвокати нардепа повідомили, що готують апеляцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: