МЗС вимагає допустити до ув'язненого Гриба лікарів

Читать на русском
МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговою відмовою РФ допустити українських лікарів до незаконно утримуваного громадянина України Павла Гриба.

МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговою відмовою РФ допустити українських лікарів до незаконно утримуваного громадянина України Павла Гриба, а також ігноруванням численних звернень Генерального консульства України в Ростові-на-Дону з приводу отримання актуальної інформації про стан його здоров'я.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського зовнішньополітичного відомства, передає «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Погіршення стану здоров'я Павла Гриба в установі утримання і ненадання медичної допомоги розцінюємо як форму тиску на нього заради отримання необхідних слідству свідчень. Такі дії демонструють ігнорування російською стороною не тільки рішення Європейського суду з прав людини № ECHR - LE2.3r від 6 жовтня 2017 року, а й основоположних прав людини», - йдеться в коментарі.

У МЗС вимагають негайно допустити українських або іноземних лікарів до Гриба для оцінки стану його здоров'я і надання необхідних медичних рекомендацій.

У відомстві також закликали міжнародних партнерів України посилити дипломатичний тиск на РФ і виступити на захист життя, безпеки і прав громадян України, які незаконно утримуються на території РФ.

Раніше повідомлялося, що життя українця Гриба знаходиться під загрозою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: