Справа Гриба: українцю в російській в'язниці не дають ліки

Читать на русском
Стан здоров'я Павла Гриба викликає побоювання в його батьків. У них немає інформації про сина, але з того, що їм вдалося дізнатися, йому не дають навіть ті ліки, за які він сам заплатив.

Стан здоров'я Павла Гриба викликає побоювання в його батьків. У них практично немає інформації про сина, але з того, що їм вдалося дізнатися, то синові не дають навіть ті ліки, за які він сам заплатив.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповів батько Павла Ігор Гриб, пише УНН.

«Минуло більш ніж три місяці, й ми не знаємо, як батьки, про стан Павла, про те, яке реальний стан, нам досі не відомо. Ви знаєте, лікарів (українських – ред.) не пустили й, за інформацією консулів, які там були, Павло купив ліки за власний рахунок, але їх йому не дають», – розповів Ігор Гриб.

Водночас він зазначає, що висновки про стан здоров'я його сина, представлені російською стороною не враховують ті захворювання, які в нього були діагностовані раніше. Він також розповів, що навіть консул не може відвідувати Павла Гриба частіше ніж один раз на місяць, а останній візит тривав 7 хвилин.

Нагадаємо, 7 вересня стало відомо, що зниклий у Білорусі українець Павло Гриб утримується в Краснодарському СІЗО в РФ. Йому пред'явили звинувачення за ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності).

20 вересня до МЗС Білорусі була направлена нота з проханням прискорити надання інформації про обставини затримання Гриба, однак до цього часу посольство України в Республіці Білорусь та МЗС України не отримали відповіді або офіційного роз'яснення щодо цього питання.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повторно звернулася до омбудсмена Російської Федерації з листом, у якому детально описала порушення прав Павла Гриба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: