Сестра Гриба написала відкритого листа до Ради Європи

Читать на русском
Ольга Гриб, сестра 19-річного українця Павла Гриба, який незаконно утримується в Росії за підозрою в тероризмі, написала відкритого листа до Ради Європи.

Ольга Гриб, сестра 19-річного українця Павла Гриба, який незаконно утримується в Росії за підозрою в тероризмі, написала відкритого листа до Ради Європи.

Текст відкритого листа на своєму сайті розмістило Постійне представництво України при Раді Європи, пише «Слово і Діло».

«Я звертаюся до керівництва Ради Європи, в країни-учасниці і членів ПАРЄ з проханням виступити на захист принципів верховенства права, прав людини і демократії. Я переконана, що право голосу в ПАРЄ російської делегації може бути повернуто тільки тоді, коли вона виконає всі вимоги Ради Європи з моменту окупації Криму і, зокрема, звільнить мого брата, так само як і десятки інших політичних в'язнів Кремля», - пише Ольга гриб.

У тексті вона зазначає, що її брат Павло Гриб понад 110 днів перебуває в незаконному утриманні в СІЗО №5 міста Краснодар в Російській Федерації.

Зникнення сина українського офіцера в Білорусі: як Україні відповісти на провокації ФСБСитуація зі зникненням сина українського офіцера вкотре доводить, що для досягнення цілей РФ здатна використовувати будь-які засоби. Про головні застереження для українців розповів дипломат.

«Він є наймолодшим українським ув'язненим Кремля, серед яких можна згадати також Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка та багатьох інших. Єдине, в чому він завинив, - відкрито засуджував анексію Криму і розпочату Росією війну на сході України в соціальних мережах», - говориться в листі.

Ольга Гриб вказує, що у ставленні до її брату, кожен день грубо порушуються основоположні права, які захищені Конвенцією з прав людини. Зокрема, Павлу не дають приймати ліки, які життєво необхідні для його здоров'я, забороняють спілкуватися рідною мовою і бачитися з родиною.

«Європейська конвенція з прав людини закріплює, що кожен має право на свободу та особисту недоторканність і не може піддаватися безпідставному арешту. Виконувати ці та інші юридично обов'язкові договірні норми країни-учасниці Ради Європи погодилися ще після закінчення Другої світової війни, яка ледь не знищила європейську цивілізацію», - зазначила Ольга Гриб.

Раніше повідомлялося, що українцеві в російській в'язниці не дають ліки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: