Життя українця Гриба перебуває під загрозою

Читать на русском
Стан здоров'я українця Павла Гриба, який незаконно утримується на території Російської Федерації, незадовільний. У нього виснажений вигляд, а також не надано медичну допомогу.

Стан здоров'я українця Павла Гриба, який незаконно утримується на території Російської Федерації, незадовільний. У нього «виснажений вигляд», а також не надано медичну допомогу.

Про це повідомив батько затриманого Ігор Гриб в Facebook, передає «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«У Павла дуже виснажений вигляд, постійні скарги на біль у шлунку і животі. Загальний депресивний стан як наслідок посилення психологічного тиску з боку слідства і адміністрації СІЗО. Немає ні ліків, ні мінімального дієтичного харчування. Внутрішня кровотеча може відкритися в будь-який час. Професійних медичних фахівців по хворобі Павла в Краснодарі немає. Надати медичну допомогу ніхто не зможе. Кожен день в СІЗО може бути останнім для Павла! Життя Павла в небезпеці!»- написав батько.

За його словами, сьогодні, 1 лютого, відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на арешт Павла. Ігор Гриб підкреслив, що захист і батьки дізналися про це випадково.

«Сьогодні, 1 лютого, в порушення всіх термінів, відбулося засідання Краснодарського крайового суду з розгляду апеляції на запобіжний захід Павлу. Адвокат про судове засідання випадково дізналася за добу. Все було зроблено так, щоб батьки не встигли приїхати», - додав він.

Раніше сестра Гриба написала відкритого листа до Ради Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: