Суд над Грибом: У Клімкіна висловили рішучий протест

Читать на русском
МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Жовтневого районного суду г.Краснодар про продовження арешту українцю Павлу Грибу.

МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з рішенням Жовтневого районного суду г.Краснодар про продовження арешту українцю Павлу Грибу.

Про це йдеться в заяві МЗС, пише «Слово і Діло».

«Безпідставне утримання П.Гриба під вартою, ігнорування російською стороною його прав, зокрема на отримання необхідної йому медичної допомоги, зустрічі з батьками та спілкування рідною мовою під час зустрічі з консулом є переконливим свідченням систематичних порушень російською стороною прав містяться в пенітенціарних установах громадян Україна і відсутності правосуддя в Російській Федерації», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 15 грудня в Росії суд продовжив термін утримання під вартою до 4 березня 2018 року для українця Павла Гриба.

Стало відомо про стан здоров'я ув'язненого ГрибаЗустріч утримуваного в російському СІЗО Павла Гриба з українським консулом тривала сім хвилин.

Нагадаємо, утримуваному в російській в'язниці українцеві Павлу Грибу не дають навіть ті ліки, які він зміг купити за власні гроші.

Як відомо, Ольга Гриб, сестра 19-річного українця Павла Гриба, який незаконно утримується в Росії за підозрою в тероризмі, написала відкритого листа до Ради Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: