Аваков озвучив статистику самогубств серед ветеранів АТО

Читать на русском
Аваков зазначив, що станом на середину червня 2017 понад 280 тисяч людей мають статус учасників бойових дій, що становить 0,7% населення України.

З початку війни на Донбасі близько 500 військовослужбовців скоїли самогубства після повернення із зони АТО.

Про це йдеться у статті міністра внутрішніх справ Арсена Авакова «Стратегія гібридного миру», передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що станом на середину червня 2017 року понад 280 тисяч людей мають статус учасників бойових дій, що становить 0,7% населення України.

«За даними військової прокуратури, на початок червня 2017 року зареєстровано близько 500 випадків самогубств учасників антитерористичної операції після повернення із зони бойових дій», – наголосив Аваков.

За його словами, відповідно до загальновизнаного міжнародного стандарту з військових конфліктів, 90-95% учасників бойових дій згодом мають медичні (пов'язані з нервовою системою) і соціальні проблеми, а у близько третини діагностується посттравматичний синдром, результатом якого нерідко бувають самогубства.

Зазначимо, за словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгія Туки, в Україні необхідно створити Міністерство у справах ветеранів.

Також відомо, що правоохоронці виявили корупційний механізм розкрадання коштів, виділених на реабілітацію ветеранів та учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: