Рейтинг бюджетної прозорості: Україна поліпшила позиції

Читать на русском
Україна в 2017 році зайняла 39 місце з 115 в міжнародному рейтингу бюджетної прозорості. Україна за рівнем прозорості бюджету зайняла 39 місце в світі.

Україна в 2017 році зайняла 39 місце з 115 в міжнародному рейтингу бюджетної прозорості.

Про це під час прес-конференції повідомив Володимир Тарнай, експерт Центру «Ейдос», який є партнером International Budget Partnership в Україні, передає «Слово і Діло».

Україна в світових рейтингах: динаміка за останній рікАналітики Слова і Діла з'ясовували, як за рік Україна змінила своє місце в світових рейтингах.

За його словами, в 2017 році рейтинг України виріс на 14% в порівнянні з оцінкою 2015 року, що дозволило їй піднятися на 18 позицій.

«Україна за рівнем прозорості бюджету зайняла 39 місце в світі із загальною кількістю нарахованих балів - 54. За рівнем суспільної участі в бюджетному процесі - набрала 30 балів, а за рівнем бюджетного контролю - 83», - повідомив Тарнай.   «У Східній Європі за рівнем бюджетної прозорості ми займаємо становище порівнянне з Польщею і Словаччиною, які отримали по 59 балів. При цьому ми випереджаємо Угорщину у якій всього 46 балів», - додав він.

Рейтинг IBP - рейтинг бюджетної прозорості, який за єдиною методологією аналізує бюджети 115 країн і складається незалежними експертами раз в 2 роки. Він покликаний оцінити рівень бюджетної прозорості, визначити, чи надає центральний уряд своєчасно доступ до восьми ключовим бюджетним документам, чи доступні вони онлайн і чи містять ці документи повну інформацію про бюджет.

Кожна країна отримує оцінку в балах (з 100 можливих), що і визначає її рейтинг в Індексі бюджетної прозорості.

Раніше повідомлялося, що Україна зайняла 112 місце в світовому рейтингу рівня життя, втративши 5 позицій в порівнянні з 2016 роком.

Відзначимо, в рейтингу інноваційних економік світу Innovation Index Україна опустилася на 46-е місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: