Закон про основи політики у сфері євроінтеграції так і не був зареєстрований, як обіцяла Сотник

Читать на русском
Минуло вже 10 місяців відтоді, як народний депутат Олена Сотник пообіцяла зареєструвати євроінтеграційний закон.
Радіо Свобода

Народний депутат Олена Сотник провалила обіцянку зареєструвати проект закону про основи політики у сфері євроінтеграції.

Таку обіцянку вона дала 10 квітня 2017 року, виступаючи на Погоджувальній раді Верховної Ради, нагадує «Слово і Діло».

«Наш комітет зараз готує, і я відповідаю технічно за закон про основи політики у сфері європейської інтеграції. І ми сподіваємося його вже в травні місяці внести, зареєструвати його після погодження з усіма членами комітету. На цьому тижні ми маємо три ключових законопроекти, які належать до пріоритетних, у тому числі визначених урядом. Це законопроект у сфері енергетики, тобто друге читання щодо ринку електроенергії. І два законопроекти у сфері ЖКГ», – сказала Сотник.

Із квітня 2017 року й до 6 лютого 2018 року Олена Сотник не ініціювала проект закону, який би стосувався основ політики у сфері євроінтеграції.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Олена Сотник дала 45 обіцянок, з яких 19 виконала, а 10 – провалила.

Раніше ми писали, що в зв'язку з ухваленням на початку жовтня 2017 року так званої «поправки Сотник-Сироїд», із 15 грудня було зняте тимчасове обмеження на два роки (з 2015 року до листопада 2017 року) для слідчих прокуратури при розслідуванні справ щодо посадовців часів президентства Януковича. Отже, підстави для передачі проваджень до НАБУ відпали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: