НАБУ отримало від ГПУ нові провадження

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розповіли про кримінальні справи, які отримали з Генпрокуратури останнім часом.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)

Станом на 16 січня 2018 року до Національного антикорупційного бюро з Генеральної прокуратури надійшло 151 кримінальне провадження. Детективи взяли до роботи 18 проваджень.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит «Наших грошей», передає «Слово і Діло».

При цьому провадження за підозрою колишніх високопосадовців, що обіймали посади під час президентства Віктора Януковича з лютого 2010 по лютий 2014 рр, детективи до провадження не приймали.

Процес передачі проваджень з ГПУ до НАБУ почався з кінця листопада 2017 року, коли у слідчих органів прокуратури закінчилися повноваження розслідувати провадження, які відносяться до підслідності НАБУ та зареєстровані до грудня 2015 року.

У зв'язку із ухваленням на початку жовтня 2017 року так званої «правки Сотник-Сироїд», з 15 грудня було зняте часове обмеження у два роки (з 2015 року по листопад 2017 року) для слідчих прокуратури при розслідуванні вказаних вище справ. Відтак, підстави для передачі проваджень до НАБУ відпали.

При цьому, як повідомили в НАБУ, ті провадження, що станом на 15 грудня були направлені чи передані до НАБУ, вивчаються на предмет їх підслідності Бюро. Також матеріали проваджень вивчаються на предмет відповідності заявленого опису матеріалам.

Через передачу кримінальних проваджень із Генпрокуратури у детективів НАБУ зросло навантаження, пов'язане із вивченням цього масиву, організацією роботи з їх прийому-передачі, а в подальшому – їх поверненню до ГПУ чи інших органів досудового розслідування, що зайняло значний час, зазначили у Бюро.

Нагадаємо, НАБУ перевірить листування директора «Трейд Коммодіті».

Раніше Бюро отримало доступ до телефону судді ВССУ у справі адвоката-шахрая.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: