Легалізація зброї: в «Самопомочі» прогнозують результат голосування

Читать на русском
Член парламентської фракції Самопоміочі Семен Семенченко заявив, що підтримує законопроект про легалізацію зброї.
Семен Семенченко

Законопроекти про право на придбання та носіння вогнепальної зброї знайдуть певну підтримку в залі.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат Семен Семенченко («Самопоміч»), коментуючи ймовірність затвердження на цій сесії ВР законопроектів, що регламентують порядок обігу вогнепальної зброї цивільного призначення.

«Особисто я – прихильник того, щоб люди могли вільно купувати зброю, щоб могли себе захистити. Але що стосується конкретно законопроектів, включених до порядку денного нинішньої сесії, то потрібно їх уважно вивчати. Подивитися, які правки будуть внесені. Тому що будь-який правкою або фразою можна спотворити законопроект до невпізнання», – сказав Семенченко.

При цьому народний депутат додав, що підтримка ідеї легалізації зброї, в тому числі короткоствольної, є його особистою позицією. Щодо фракції «Самопомочі», то політсила ще не визначалася зі своїм ставленням до цього питання. Також Семенченко не зміг спрогнозувати загальний результат голосування.

Згідно з даними моніторингу «Слова і Діла», Семенченко дав 69 обіцянок, 32 з яких виконав, а 16 – провалив. Рівень його відповідальності – 46%.

Нагадаємо, до порядку денного поточної сесії Верховної Ради внесені два законопроекти, що регламентують порядок звернення цивільної зброї та боєприпасів. Обидва документи подані до парламенту ще в 2014 році. Законопроект «Про вогнепальну зброю цивільного призначення» (№1135), поданий народним депутатом Сергієм Капліним (фракція «Блоку Петра Порошенка») передбачає узаконити право на придбання та використання вогнепальної зброї цивільного призначення, в тому числі короткоствольної. Законопроект передбачає також право на використання зброї для самозахисту, яке не може бути обмежене або скасоване. При цьому право на оформлення документа на володіння зброєю надається продавцю.

Раніше радник голови МВС розповів, чи дозволить парламент використовувати вогнепальну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: