Сотник не буде вносити поправки до старого законопроекту про Конституційний суд, бо «Самопоміч» підготує новий

Читать на русском
Нардеп Олена Сотник відмовилась вносити поправки до старого, недолугого законопрокту про Коституційний суд, бо Самопоміч планує підготувати новий.
Олена Сотник

Народний депутат Олена Сотник розповіла «Слову і Ділу», що законопроект про Конституційний суд не можна було приймати навіть у першому читанні, бо він є недолугим, старим та не відповідає судовій реформі.

«У мене був виступ з трибуни Верховної Ради, де я сказала про те, що цей закон не можна приймати навіть у першому читанні», - сказала нардеп.

Сотник також повідомила, що не знає, скільки часу займе підготовка нового законопроекту. «Ми плануємо оперативно зібрати робочу групу, можливо, залучити до її роботи тих ініціаторів законопроекту, який був вчора відхилений Верховною Радою. І як це буде відбуватися, чи погодяться вони, чи не погодяться - від цього й залежатиме процес роботи. Якщо ініціатори старого законопроекту не погодяться, то нам буде простіше писати проект закону, з того боку, що це буде тільки наша точка зору. Але, ми хочемо щоб наш закон потім прийняла Верховна Рада, щоб до нього були долучені всі фракції - у такому випадку нам треба буде погодити позицію з колегами і вийти на ту модель, яка б реально дозволила забезпечити ефективний конкурс та добір суддів» - підсумувала Сотник.

«Новий законопроект повинен забезпечити адекватне та збалансоване, з точки зору соціальної справедливості, фінансове забезпечення суддів. Я думаю, що очолить цей процес Оксана Сироїд», - зазначила нардеп.

Нагадаємо, що Олена Сотник не виконала свою обіцянку внести поправки до законопроекту про Конституційний суд України щодо пенсійного забезпечення суддів та їхньої заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: