У парламенті збирають підписи за обмін Карпюка та Клиха на російських дезертирів

Читать на русском
Народні депутати збирають підписи під зверненням до Порошенка щодо обміну українських політв'язнів Станіслава Клиха та Миколи Карпюка на затриманих нещодавно російських дезертирів.
Андрій ЛозовийФото: УНІАН

Народні депутати збирають підписи під зверненням до Президента України Петра Порошенка щодо обміну українських політв'язнів Станіслава Клиха та Миколи Карпюка на затриманих нещодавно російських дезертирів.

Про це з трибуни парламенту заявив член «Радикальної партії» Андрій Лозовий, повідомляє «Слово і Діло».

Під зверненням вже підписалися понад сто парламентарів.

«Я приніс із собою звернення до Президента України, яке підписали понад сто народних депутатів. Серед них три голови фракцій – Олег Ляшко, Максим Бурбак, Ігор Гринів», – розповів політик.

Лозовий зазначив, що українців пропонують обміняти на дезертирів, яких затримала СБУ на кордоні з окупованим Кримом.

Лавров пропонує звільнити українських бранців Сенцова, Клиха та КарпюкаРосія допускає, що ув'язнених українців, які перебувають на території РФ, можуть бути обміняти на росіян, які перебувають в Україні.

«Ми пропонуємо обміняти Карпюка та Клиха на затриманих 21 листопада працівниками СБУ зрадників Олександра Баранова та Максима Одінцова, які, будучи українськими військовими, після анексії Криму перейшли на службу до ворожих військ», – заявив нардеп.

Він підкреслив, що в'язнів Кремля набагато більше, однак Карпюк і Клих зазнають найстрашніших тортур.

Нагадаємо, Міноборони РФ повідомило, що співробітники СБУ 20 листопада «незаконно затримали» в Криму двох російських військових і вивезли їх на територію Миколаївської області України. Своєю чергою, в СБУ заявили, що затримали колишніх кримських військових, які після анексії півострова перейшли на бік окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: