Український політв'язень в РФ впав у кому

Читать на русском
Стан здоров'я ув'язненого в Росії українця Станіслава Клиха різко погіршився, він знаходився в комі шість днів.

Стан здоров'я ув'язненого в Росії українця Станіслава Клиха різко погіршився, він перебуває в комі шість днів.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповіла громадянська активістка Ольга Афанасьєва на Радіо Крим.Реаліі.

«Я розмовляла з його мамою, вона їздила до нього недавно, і він дійсно перебуває в дуже важкому стані. Його забирали до психіатричної клініки, так напхали ліками, він 6 днів провів в комі, у нього пролежні. Мама дуже засмучується, каже, що, може бути, зараз його ще можна врятувати ... Йдеться про збереження життя», - сказала Афанасьєва.

Нагадаємо, Український політв'язень Станіслав Клих, незаконно засуджений в Росії, перебуває в психіатричній лікарні міста Магнітогорська Челябінської області.

Раніше адвокат Ілля Новіков повідомляв, що українського заручника Станіслава Клиха утримують в лікарні в російському Магнітогорську, але не знав, чому і з яким діагнозом Клиха перевели туди.

Лутковська 28 серпня звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Татьяне Москалькової з проханням визначити місцезнаходження Станіслава Клиха.

Як відомо, Клиха звинуватили в тому, що в 1994-95 роках він і Микола Карпюк, в складі українського підрозділу «Вікінг», що складався з членів забороненої в Росії організації УНА-УНСО, брали участь в бойових діях в Чечні проти федеральних сил.

Самі українці свою провину заперечують, заявляючи, що ніколи не були на території Чеченської республіки.

Звинувачення будувалося на свідченнях одного свідка - засудженого на 24 років Олександра Малофєєва, який стверджує, що сам воював в Чечні в обох війнах. Ніхто з потерпілих - родичів загиблих і поранених російських військових, ніколи не бачив Карпюка і Клиха в Грозному особисто.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: