Вода для Донбасу. У СЦКК назвали головні проблеми

Читать на русском
Українська сторона СЦКК попереджає про загрозу припинення водопостачання на Донбасі. Бойовики також ігнорують заявки про відновлення газопостачання.

Більша частина території Донбасу може залишитися без водопостачання через дії окупантів окремих районів Донецької області.

Про це попереджає українська сторона Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК), повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 4 лютогоСитуація на сході країни станом станом на 06:00 4 лютого 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Українська сторона СЦКК інформує, що через аварійний стан об'єктів насосної станції 1-го підйому Південно-Донбаського водогону можливе припинення водопостачання на більшості території Донбасу», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, 26 січня в результаті обстрілу бойовиками насосної станції 1-го підйому Південно-Донбаського водогону була пошкоджена система охолодження одного з двох трансформаторів, що призвело до критичного 50%-го зниження надійності об'єкта загалом.

Як повідомляється, через найменший збій у роботі системи електропостачання може відбутися повна зупинка насосної станції. Це призведе до припинення водопостачання Волноваського, Червоноармійського, Добропільського районів, Донецька (Куйбишевський, Кіровський, Петровський, Ленінський райони), Авдіївки, Маріуполя, Волновахи, Красноармійська, Докучаєвська та інших міст і селищ (загалом 49 населених пунктів) із населенням понад 1,3 млн осіб. Українська сторона не може провести ремонтні роботи без надання гарантій безпеки з боку ОРДО. Відповідні запити направлялися бойовикам двічі – 26 січня та 30 січня, однак відповіді на них не надходили.

«Окупаційна влада ОРДО вчергове демонструє небажання вирішувати нагальні проблеми у відновленні інфраструктури Донбасу, завчасно створюючи передумови виникнення аварійних ситуацій, наслідки яких передбачити важко по обидві сторони лінії розмежування», – відзначають у СЦКК.

Нагадаємо, бойовики ігнорують заявки щодо відновлення газопостачання.

СЦКК прийняв до розгляду звернення Vodafone про доступ до ушкодженого кабелю, через який зник зв'язок на непідконтрольній території Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: