Дочка Шокіна хоче подати до суду на Байдена: реакція соцмереж

Читать на русском

Джо Байден різко висловився на адресу Віктора Шокіна й тепер дочка екс-генпрокурора хоче подати до суду. Що про це думають українці – в матеріалі Слова і Діла.
Віктор Шокін

Дочка колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна Аліна (до речі, є громадянкою США), планує подати до суду на екс-віце-президента США Джо Байдена для захисту честі й гідності.

Нагадаємо, наприкінці січня Байден розповідав про те, що йому вдалося домогтися звільнення Шокіна, при цьому він різко висловився про екс-генпрокурора: «Я сказав: я їду через 6 годин, і якщо ваш генпрокурор не буде звільнений до цього часу, ви не отримуєте грошей. От сучий син! І він був звільнений».

«Слово і Діло» з'ясовувало, що українці думають про можливий позов дочки Шокіна.

«Новина на новини. Завдяки УП дізналася, що, виявляється, в Шокіна є дочка-громадянка США й вона веде Твіттер. Вона збирається подати до суду на Байдена. Але ж і в Байдена діти також цікаві. Син Байдена, Хантер Байден, входить до ради директорів компанії «Бурізма» Миколи Злочевського. Україна – центр всесвіту», – написала журналістка Христина Бердинських.

Журналіста Дениса Казанського здивувало те, що Аліни Шокіна має громадянство США: «Дивно, чому діти топ-чиновників не хочуть в Україні жити».

«Як же Аліні Вікторівні все-таки пощастило з громадянством. Адже президент США – це не кум її тата. Влада США не стане позбавляти Аліну Вікторівну громадянства за таку зухвалість на адресу заслуженого державного діяча США. А ось іноземними активами татка й ПАПи цілком можуть зацікавитися», – вважає журналіст Вадим Фолькер.

«До речі, навіть не знаю, як ще ефектніше можна було повідомити всьому світу, що наша правляча група неадекватна. Дочка Шокіна подає до суду на Байдена. Це ж Байден! Тепер навіть ті, кому ніколи не було діла до української корупції, напевно дізнаються, що таке українська корупція. На рівному місці – крутий сюжет для новин. І смішно, і повчально одночасно», – написав Дмитро Литвин.

«Зрозуміло, що цю дешеву клоунаду із судом координує Порошенко. І це видно за тим, як новина розганється в ЗМІ Банкової. Завдання в тому, щоб в черговий раз спробувати «прогнутися» перед Трампом, влаштувавши скандал проти Демократичної партії. Тієї партії, на яку Порошенко відпрацьовував, починаючи з 2014 року й закінчуючи антитрампівською кампанією в 2016-му», – вважає політолог Дмитро Корнійчук.

«Якщо згадати «діяльність» цієї людини за час його перебування на посадах у прокуратурі, то дійдемо= висновку, що Джо Байден ще дуже й дуже толерантно охарактеризував його. Прокурорські, ті, які ще не до кінця втратили честь і гідність, у своїх колах значно більш критично висловлювалися про нього. Щодо можливого суду. Судитися в США – справа не з дешевих. Звідки в дочки українського міліціонера гроші, щоб починати судову тяжбу з не останнім громадянином США? Цікаво буде, якщо американці почнуть розслідування походження статків дочки», – написав Іван Жубіль.

Нагадаємо, раніше колишній генеральний прокурор Віктор Шокін прокоментував слова екс-віце-президента США Джозефа Байдена на свою адресу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: