Байден вказав Україні на регрес у боротьбі з корупцією

Читать на русском
Екс-віце-президент США Джозеф Байден заявив, що в Україні спостерігається регрес у боротьбі з корупцією, пов'язаний із проблемою антикорупційного суду.

Екс-віце-президент США Джозеф Байден заявив, що в Україні спостерігається регрес у боротьбі з корупцією, пов'язаний із проблемою антикорупційного суду.

Про це він сказав, виступаючи в Раді з міжнародних відносин у США, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

«Я вкрай стурбований відкатом у боротьбі з корупцією ... Вони провели деякі дуже важливі необхідні інституційні та кадрові зміни. Але одна з трьох необхідних інституцій зараз іде на задній план – антикорупційний суд», – заявив він.

Байден нагадав, що схожа ситуація була свого часу з генпрокурором Віктором Шокіним.

«Ось вам один конкретний приклад. Мені дали завдання щодо України. Я пам'ятаю, як відбув туди, щоб переконати нашу команду, що ми маємо надати Україні довгострокові кредитні гарантії. Я їздив до Києва 12-13 разів, і в кінці мав оголосити, що ми пропонуємо ще один мільярд доларів кредитних гарантій. Я отримав обіцянки від Порошенка та Яценюка, що вони зроблять кроки щодо генерального прокурора, але вони цього не зробили», – заявив він.

«Я пішов на прес-конференцію й сказав: ми вам не даємо мільярд доларів. Вони мені кажуть: ви не маєте таких повноважень, ви – не президент, президент говорив, що дасть. Я: телефонуйте йому. Я сказав, що ви не отримаєте мільярда доларів. Я сказав: я їду через 6 годин, і якщо ваш генпрокурор не буде звільнений до цього часу, ви не отримуєте грошей. От сучий син! І він був звільнений. І на його місце поставили того, кому на той час довіряли», – заявив колишній віце-президент США.

Антикорупційний суд – не панацея: стимули від Заходу та українські реаліїФінансові організації незадоволені законопроектом про антикорупційний суд. Тим часом у ВР вирішили відкласти розгляд документу. Чому важливо ухвалити цей законопроект, розповіли експерти.

Раніше в ЄС заявили, що законопроект Порошенка про антикорупційний суд не відповідає умовам безвізу.

Світовий банк вимагав виправити законопроект про антикорупційний суд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: