Екс-генпрокурор відреагував на заяву Байдена

Читать на русском
Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін прокоментував слова колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, який назвав його сучим сином.

Колишній генеральний прокурор Віктор Шокін прокоментував слова колишнього віце-президента США Джозефа Байдена, який назвав його «сучим сином».

Про це він сказав у коментарі «Українським новинам», передає «Слово і Діло».

Янукович плюс. Колонка Леоніда ШвецяРеальний світ відрізняється від світу інтернету, де сперечаються між собою порохоботи та зрадофіли.

«Те, що він обізвав мою покійну маму сукою, значить, що в людини немає нічого святого. Я вважаю, що нормальна людина, в якої є мати, не може так говорити. Це моє глибоке переконання. Мати є мати. Для будь-якої людини вона найсвятіша», – сказав він.

Шокін підкреслив, що «якщо він до цього опустився, то мені просто шкода цієї людини. Якщо він не поважає матерів, він просто особина».

За словами екс-генпрокурора, заява Байдена вчергове підтвердила, що його звільнення відбулося незаконно й під зовнішнім тиском на керівництво України.

«Я глибоко поважаю США та американський народ як стратегічного й найголовнішого та найважливішого партнера України, який надає нам допомогу в найважчі часи нашої країни. Але я хочу розділити американський народ і таких осіб, як Джо Байден. Я вважаю, що це трохи різні речі – американці й Байден. Те, що творить Байден, він фактично втручається у внутрішні інтереси інших держав, порушуючи їхній суверенітет, нав'язуючи свою особисту волю, прикриваючись тим, що він представляє Сполучені Штати Америки. Заява Байдена вчергове підтвердила, що моє звільнення відбулося незаконно, під тиском цієї особи, який здійснювався на керівництво нашої держави ззовні», – сказав Шокін.

«Оглядини» у Трампа: в чому інтерес американського лідера та чого очікувати від візиту ПорошенкаДиректор Українського інституту аналізу та менеджменту політики розповів, чого очікувати від переговорів президента України з Дональдом Трампом.

Він додав, що заява Байдена буде додатковим аргументом у судах про незаконність його звільнення з посади генпрокурора.

«Його цитати та відеоконференція буде додатковим аргументом у судах, які зараз проходять за моїми позовами, й підтвердять правомірність моєї позиції щодо незаконного звільнення. Я ще раз підкреслю: до американців я ставлюся з величезною повагою, і до нинішньої адміністрації, її Президента, й вважаю, що такі люди, як Джо Байден, виявилися випадковими в цьому політикумі та йдуть з історії США», – підкреслив Шокін.

Він також зазначив, що під час роботи генпрокурором особисто активізував низку серйозних кримінальних справ, що, мабуть, і не сподобалося Байдену.

Раніше стало відомо, що Байден радив Януковичу втекти з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: