До програми «Доступні ліки» вже приєдналася третина аптек України

Читать на русском
За повідомленням Міністерства охорони здоров'я, вже понад 1 мільйон громадян України скористалися програмою «Доступні ліки».

Уже понад 1 млн громадян України, скориставшись програмою «Доступні ліки», отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу або бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-службу МОЗ.

Перші кроки медичної реформи: як оцінюють роботу МОЗ українці?Майже половина українців вважають, що якість медичних послуг у державних закладах охорони здоров’я за останній рік погіршилась, іще третина – що вона залишилась незмінною.

«На сьогодні майже 6 тис. аптек приєдналися до урядової програми «Доступні ліки». Це означає, що в кожній третій аптеці країни пацієнти можуть отримати ліки за рецептом від лікаря від серцево-судинних захворювань, діабету II типу або бронхіальної астми, що входять в програму, безкоштовно або з незначною доплатою», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначає МОЗ, зафіксована позитивна динаміка використання коштів, виділених на програму. У цілому аптеки вже відпустили ліки по 1,4 млн рецептів і отримали відшкодування в розмірі 67 млн ​​грн, що становить 13,5% загальної суми виділених на програму державних коштів.

Раніше в У МОЗ повідомили, які препарати можуть додати в програму «Доступні ліки».

Нагадаємо, що з 1 липня МОЗ встановить нові граничні ціни на ліки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: