У «Нацдружинах» розповіли про гроші та «агентів Кремля»

Читать на русском
Нацдружина не буде нікого кришувати. В організації розповіли, що вони не пси Авакова. Її члени купують собі форму самі.

Один із засновників ГО «Національні дружини» Юрій Капля заявив, що члени організації самі викуповують куртки, які їм шиють на замовлення.

Про це він розповів в інтерв'ю «Українській правді», пише «Слово і Діло».

В яких випадках «Нацдружини» можуть застосовувати газові балончики та травмат?Що потрібно знати українцям про Нацдружини, які в них права та обов'язки, чи можуть неповнолітні бути членами таких структур, розбирались аналітики Слова і Діла.

«Ходити в місті у військовому камуфляжі неправильно. Є світова практика – використання в камуфляжі для вулиць білого, сірого, чорного кольорів. Тобто ми вибрали дизайн «уламок», але в іншій кольоровій гамі», – додав він.

За його словами, собівартість однієї куртки обходиться в 600 гривень. Загалом їх замовили близько тисячі, на загальну суму 600 тисяч гривень. Капля зазначив, що коли до «Нацдружини» приходить нова людина, то її попереджають про те, що вона має купити форму за свої гроші. Він також додав, що організація існує за рахунок допомоги від представників бізнесу, які симпатизують азовському руху.

Крім того, він стверджує, що не існує договору між підприємцями та дружинниками, які нібито обіцяють «дах» в обмін на допомогу, й вони не будуть зброєю в чужих руках.

Капля додав, що йому незрозуміло, чому їх називають «агентами Кремля», «агентами олігархів» і «псами Авакова».

Нагадаємо, 29 січня в Києві «Національний корпус» Андрія Білецького провів присягу 600 представників «Національних дружин». У МВС заявляють, що законодавство України дозволяє реєстрацію організацій, які здійснюють допомогу правоохоронним органам в охороні порядку.

Раніше «Національні дружини» визнали, що матимуть зброю.

Також у Києві пройшов мітинг проти «Національних дружин».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: