Відправили по колу: в Раді розповіли, чи буде ухвалений закон про нацбезпеку

Читать на русском
Законопроект про нацбезпеку перебуває у підвішеному стані через велику кількість зауважень та правок.

У Верховній Раді сумніваються, що законопроект про нацбезпеку надійде до парламенту найближчим часом.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат від фракції «Самопоміч», член комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Тарас Пастух. Він висловив сумнів щодо того, що цей документ надійде в парламент найближчим часом.

Реінтеграція Донбасу: що передбачає законопроектБезпрецедентні повноваження силовиків і відповідальність держави-агресора - норми законопроекту про реінтеграцію Донбасу

«Його «остаточних варіантів» було вже з десяток. Кожного разу з РНБО «остаточний варіант» відправляється в Адміністрацію президента, Адміністрація вносить в цей «остаточний варіант» свої «остаточні правки» і відправляє назад в РНБО, щоб їх узгодити. РНБО з частиною погоджується, з частиною ні, робить черговий «остаточний варіант» та відправляє до Банкової. І це йде по такому постійному великому колу», - розповів Пастух.

За його словами, під час останнього обговорення, яке відбувалося за участю представників Адміністрації президента, народних депутатів та військових, РНБО прозвітувало, що передало черговий «остаточний варіант» в АП.

«І у нас на очах представники АП передали представникам РНБО свої зауваження, обсягом в п’ять разів більше, ніж сам законопроект. Сказавши: ось наші зауваження, їх доопрацьовуйте. За моєю інформацією проект залишається в РНБОУ. Тобто він в підвішеному стані», - сказав нардеп.

Проект закону «Про національну безпеку України» - важливий стратегічний документ, який розроблявся у тісній взаємодії з експертами НАТО, США та Європейського Союзу з метою приведення української законодавчої бази у відповідність до стандартів держав-членів НАТО.

Нагадаємо, що РНБО на засіданні 17 січня обговорила і підтримала цей проект. Однак досі він не зареєстрований в парламенті, хоча раніше віце-спікер Ірина Геращенко повідомила, що цей документ буде одним з пріоритетних для Верховної Ради на наступній сесії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: