Молдова відмовила у в'їзді українському журналісту

Читать на русском
В аеропорту Кишинева (Молдова) прикордонники відмовили у в'їзді українському журналісту Роману Шутову, який їхав проводити тренінг для колег на запрошення посольства США.

В аеропорту Кишинева (Молдова) прикордонники відмовили у в'їзді українському журналісту Роману Шутову, який їхав проводити тренінг для колег на запрошення посольства США.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на повідомлення журналіста в Facebook.

Однією ногою в політиці, іншою – в ефірі: чи потрібно заборонити політикам вести ток-шоу?Нацрада хоче заборонити на законодавчому рівні політикам вести програми й ток-шоу, оскільки це нівелює журналістику. Чи потрібна така заборона, розбирались експерти.

Шутов спеціалізується на дослідженнях російської пропаганди і є програмним директором організації з моніторингу ЗМІ Detector Media. Він припустив, що в Молдові його ім'я значиться в так званому чорному списку. Після прибуття його вже традиційно відводять для розмови з прикордонниками в окремій кімнаті.

«На контролі мене відразу відводять в кабінет - ну, тут мене завжди беруть інтерв'ю, я, мабуть, у них в спискаx», - написав він у

Після того, як Шутов надав програму роботи на тренінгу, прикордонники відповіли відмовою, аргументувавши «необгрунтованістю мети візиту».

«Ні програма заходу, ні запрошення Посольства, ні активна присутність молдавського партнера в офісі сек'юріті аеропорту не стало «обгрунтуванням»», - додав Шутов.

Відзначимо, режисеру Микиті Михалкову Міністерство культури за поданням СБУ заборонило відвідувати Київ. У списку нев'їзних осіб так само є російські співаки та білоруський ведучий.

Раніше також повідомлялося, що російського політолога не пустили до ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: