У Раді збирають нараду через скандальний закон Польщі

Читать на русском
Голова Верховної Ради Андрій Парубій збирає нараду для вироблення рішень у зв'язку з ухваленням у Польщі законопроекту про внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій збирає нараду для вироблення рішень у зв'язку з ухваленням у Польщі законопроекту про внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті.

Про це 1 лютого повідомила депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», співголова групи з міжпарламентських зв'язків із Польщею Оксана Юринець, пише «Слово і Діло».

«Антибандерівський» закон: на кого не діє та в чому особливості польської заборониЗагострення між Польщею та Україною не згасає. Цього разу у Варшаві хочуть ухвалити антибандерівський закон, який передбачає штрафи та тюремне ув'язненя до 3 років. Оцінили ситуацію експерти.

«Сподіваюся, ми будемо розвивати конструктивний діалог із польськими колегами й знаходити нові точки дотику, які б об'єднували країни. Сьогодні (1 лютого – ред.) о 15 годині голова Верховної Ради Андрій Парубій збирає нараду, під час якої ми будемо шукати певні рішення, які будуть запропоновані Верховній Раді наступного тижня», – цитує депутата прес-служба БПП.

Юринець переконана, що ухвалення таких законопроектів може загрожувати звичайним українцям, які зараз перебувають на території Польщі.

«Фактично, йдеться про більш ніж один мільйон українців, які навчаються або працюють у Польщі. В законопроекті є положення, які обмежують свободу слова, що суперечать науковим дослідженням, проведеним протягом певного періоду часу. Йдеться про штрафи та тюремні терміни за публічні заяви про злочинну, на думку поляків, діяльність українських націоналістів», – пояснила вона.

Нагадаємо також, що міністр закордонних справ Павло Клімкін відповів на зміни до «бандерівського закону».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: