Турчинов розповів про захист від кіберзагроз

Читать на русском
В Україні період реагування правоохоронців на кіберзагрози та повідомлення про них скорочений у десятки разів.

В Україні період реагування правоохоронців на кіберзагрози та повідомлення про них скорочений у десятки разів.

Законопроект про кібербезпеку: найскандальніші правкиВерховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект «Про основні засади кібербезпеки України»: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про найскандальніші правки в документі.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час відкриття Центру реагування на кіберзагрози, передає «РБК-Україна».

Як зазначається, центр створили з використанням найкращих світових технологій кіберзахисту, його можливості дозволяють не лише виявляти кібератаки, а й оперативно попереджати про них, проводити аналіз вразливостей, аномалій, шкідливих програм і вірусів, а також негайно реалізовувати заходи протидії.

«Для розвитку повного периметра кіберзахисту ще потрібен час і ресурси ... Це передбачає входження до захищеного контуру суб'єктів критичної інфраструктури, перш за все галузей енергетики, фінансового, транспортного секторів тощо та розширення системи кіберзахисту на всі регіони України», – заявив він, додавши, що центр має стати «ядром національної системи кібернетичного захисту державних інформаційних ресурсів і критичної інфраструктури України та однією з ключових ланок ухвалення оперативних рішень Національним центром кібербезпеки РНБО».

Нагадаємо, 7 листопада президент України Петро Порошенко підписав закон про кібербезпеку.

Раніше начальник кіберполіції розповів, що шахраїв можна посадити лише за бажанням їх жертв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: