У Києві відкрився центр для боротьби з кіберзлочинністю

Читать на русском
У Києві відкрився перший ситуаційний центр із забезпечення кібербезпеки, створений на базі департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави.

У Києві відкрився перший ситуаційний центр із забезпечення кібербезпеки, створений на базі департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави.

Про це повідомляється на офіційному сайті Служби безпеки України, пише «Слово і Діло».

Законопроект про кібербезпеку: найскандальніші правкиВерховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект «Про основні засади кібербезпеки України»: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про найскандальніші правки в документі.

«Ключовими можливостями центру стануть система виявлення і реагування на кіберінциденти і лабораторія комп'ютерної криміналістики. Вони дозволять попереджати кібератаки, встановлювати їх походження, аналізувати для вдосконалення протидії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ситуаційний центр готовий надавати необхідний захист не тільки об'єктам критичної інфраструктури, державним установам і підприємствам.

«Будь-який представник великого, середнього і навіть малого бізнесу може звернутися в центр за консультаціями і допомогою», - повідомили в СБУ.

Нагадаємо, нижня палата Конгресу США затвердила на рівні профільного комітету законопроект про співпрацю з Україною в сфері захисту інформації та рекомендувала його до подальшої процедури голосування.

Як повідомлялося, 7 листопада президент України Петро Порошенко підписав закон про кібербезпеку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: