Кіберполіція припинила роботу піратського сайту

Читать на русском
Техніка надіслана до експертого центру для проведення експертиз, за ​​результатами яких буде вирішене питання про оголошення підозри адміністраторам сайту.

Кіберполіція припинила роботу інтернет-сервісу, який транслював російські канали й містив піратський контент.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби кіберполіції, передає «Слово і Діло».

Феномен цифрових диверсій: як українцям захиститися від атак кіберзлочинців?Електронні гаманці українців дедалі частіше стають мішенню атак кіберзлочинців, а соцмережі щодня генерують нові психологічні диверсії. Кому це вигідно і як протидіяти викликам кібервійни?

«Працівники відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту і телекомунікації департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України припинили роботу сервісу iseehd.tv, який діяв протягом останніх трьох років. За час роботи нелегального онлайн-кінотеатру правовласникам було завдано збитків у особливо великих розмірах», – ідеться в ньому.

Згідно з інформацією, після звернення представників одного з українських телеканалів правоохоронці провели перевірку й встановили, що вказаний ресурс транслював і ретранслював аудіо- та відеотвори без відповідних документів і дозволів правовласників.

Аваков пообіцяв створити кіберполіцію у 2016 роціСказано 9 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Відзначається також, що здійснювалася трансляція та ретрансляція російських телеканалів, які заборонені на території України. Під час обшуків за місцем проживання адміністраторів і власників сайту та в офісному приміщенні провайдера поліцейські вилучили комп'ютерну техніку та серверне обладнання.

Техніка надіслана до експертного центру для проведення експертиз, за ​​результатами яких буде вирішене питання про оголошення підозри адміністраторам сайту.

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 176 (порушення авторських і суміжних прав) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, начальник кіберполіції вважає, що шахраїв можна посадити лише за бажанням їхніх жертв.

Раніше кіберполіція попередила про нову атаку вірусу-шифрувальника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: