СБУ затримала екс-чиновника «ради міністрів» Криму

Читать на русском
Оперативники спецслужби отримали інформацію, що чоловік планує виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань, і затримали його під час перетину адмінкордону.

Співробітники контррозвідки СБУ затримали в пункті пропуску «Каланчак» на адміністративному кордоні з тимчасово анексованою Автономною Республікою Крим колишнього чиновника самопроголошеної «ради міністрів» окупаційної влади півострова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр СБУ.

Війна на Донбасі: чому заговорили про заміну Суркова та що утримує РФ від ескалаціїУ ЗМІ вже не вперше пишуть про рішення Путіна замінити Суркова в переговорах щодо Донбасу. Наскільки це реально та як розвиватимуться події на Донбасі до виборів у РФ, розповіли експерти.

За інформацією, колишній український чиновник із квітня 2015 року до травня 2016-го перебував на посаді заступника т. зв. Мінспорту Республіки Крим. Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи зі створення держпрограми окупаційної російської влади «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим».

Останнім часом зловмисник обіймав посаду секретаря регіонального відділення загальноросійської суспільно-державної організації «Добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту Росії», діяльність якої спрямована на порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що чоловік планує виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань, і затримали його під час перетину адмінкордону. Слідчі Головного управління СБУ в АР Крим порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, ведуться слідчо-оперативні дії.

Раніше Міністерство культури за поданням Служби безпеки внесло російського поета-пісняра Іллю Резника та актора Володимира Меньшова до списку осіб, що становлять загрозу для національної безпеки.

Нагадаємо також, СБУ ліквідувала схему вимагання хабарів у аеропорту Харкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: