СБУ ліквідувала схему вимагання хабарів у аеропорту Харкова – відео

Читать на русском
Операція пройшла під процесуальним керівництвом прокуратури та за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби.

Служба безпеки України ліквідувала схему вимагання хабарів працівниками митниці харківського аеропорту.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, передає «Слово і Діло».

СБУ викрила на хабарі працівника митниці харківського аеропортуСлужба безпеки України

Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи митного посту «Харків-аеропорт» організували механізм вимагання грошей у пасажирів за приховування від відповідних служб іноземних держав фактів вивезення з України підакцизних товарів. Інформування партнерських митних служб інших країн передбачені відповідними протоколами до Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом для спільного виявлення та припинення правопорушень.

Під час досудового розслідування правоохоронці зафіксували п'ять фактів отримання митниками хабарів від авіапасажирів на загальну суму 20 тис. грн.

Співробітники СБУ затримали одного з фігурантів справи в приміщенні Міжнародного аеропорту «Харків» під час отримання чергового хабара в розмірі 6 тис. грн. Кримінальне провадження здійснюється за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу.

Вирішується питання про оголошення підозри затриманому та іншим фігурантам кримінального провадження в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Операція пройшла під процесуальним керівництвом прокуратури та за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби.

Раніше повідомлялося, що в столичному аеропорту затримали росіянина, який видавав себе за українця.

Нагадаємо також, що директор аеропорту Миколаєва вийшов під заставу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: