У РФ пояснили, чому не відпустять Гриба

Читать на русском
У Краснодарській лікарні швидкої медичної допомоги під час обстеження Павла Гриба тяжких захворювань не знайшли. У РФ кажуть, що всі ліки українець отримує, а відпускати його з-під варти не потрібно.

У Краснодарській лікарні швидкої медичної допомоги під час обстеження незаконно ув’язненого українця Павла Гриба тяжких захворювань не знайшли. Про це йдеться у відповіді уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, яку вона надіслала українському омбудсмену Валерії Лутковській.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу омбудсмена.

У відповіді зазначено, що «після прибуття до ФКУ СІЗО-5 ФСВП Росії Павло Гриб пройшов медичний огляд і був узятий під диспансерний нагляд за наявними хронічними захворюваннями».

«... 18 вересня 2017 року в Краснодарській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Павло Гриб пройшов обстеження щодо наявності в нього тяжкого захворювання, включеного до переліку тяжких захворювань, які є перепоною для тримання під вартою підозрюваних або обвинувачених у скоєнні злочину осіб, що передбачено законодавством РФ. Наявність такого захворювання лікарською комісією в нього не було встановлено», – йдеться в повідомленні.

У листі омбудсмена РФ зазначили, що «наразі загальний стан здоров’я Павла Гриба оцінюється лікарями-спеціалістами як задовільний, він перебуває під динамічним наглядом медичних працівників, отримує призначене лікування в амбулаторних умовах. Препарати для лікування йому надаються відповідно до рекомендацій лікарів і наявних захворювань».

Крім того, за інформацією Москалькової, 18 вересня 2017 року Павлу Грибу було надане побачення з працівниками Генерального консульства України, під час якого він не скаржився на умови тримання, стан здоров’я чи дотримання його законних прав та інтересів.

Зламаний нейтралітет: чим завершиться загострення відносин між Києвом та Мінськом?За останні кілька місяців офіційний Мінськ зробив кілька сигналів, які можна розцінювати як умисне псування відносин із Києвом. Із чим це пов’язано та до чого слід готуватися Україні, аналізував політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, 7 вересня стало відомо, що зниклий у Білорусі українець Павло Гриб утримується в Краснодарському СІЗО в РФ. Йому пред'явили звинувачення за ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності).

20 вересня до МЗС Білорусі була направлена нота з проханням прискорити надання інформації про обставини затримання Гриба, однак до цього часу посольство України в Республіці Білорусь та МЗС України не отримали відповіді або офіційного роз'яснення щодо цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: