В Україні школи закриваються на карантин

Читать на русском
З кожним днем в Україні зростає кількість шкіл і населених пунктів, де діти змушені передчасно піти на канікули через грип та ГРВІ.

Через грип закривають школи у багатьох містах. Станом на середу, 31 січня, на карантин відправилися школи у Вінниці, Житомирі, Запоріжжі, Слов'янську, а також у Дніпропетровській області та на Закарпатті.

Відзначаються, що закривають ті навчальні заклади, де перевищений епідемічний поріг. Журналісти зібрали список населених пунктів, де діти залишаться вдома, пише «Корреспондент», передає «Слово і Діло».

Кір: епідеміологічна ситуація в Україні та світіІз 95 мінімально необхідних відсотків вакцинацію від кору пройшли лише 45,5 відсотків українців.

Так, із 31 січня до 6 лютого не будуть працювати всі школи Вінниці. За даними департаменту охорони здоров'я, в місті з початку епідемічного сезону зареєстрували 38 836 випадків захворювань на грип та ГРВІ. З них 22 728 хворих – діти.

Також карантин оголосили в Берегівському та Виноградівському районах Закарпаття.

Понад сто класів закрили на карантин у Дніпропетровській області: в Дніпрі, Кам'янському, Кривому Розі, Нікополі та Павлограді.

У Запоріжжі через грип та ГРВІ на передчасні канікули пішли 38 класів.

У Житомирі всі школи з 2 лютого закриють на карантин на тиждень.

У Слов'янську вже тимчасово закриті 13 шкіл.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося про те, що в столиці України зареєстровано 19 636 хворих на грип та ГРВІ. Протягом 22-28 січня показники захворюваності на грип та ГРВІ були нижчими за епідпоріг на 41,9%, проте спостерігалася тенденція до зростання кількості хворих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: