В уряді розповіли, як збираються боротися з кором

Читать на русском
Ріст захворюваності на кір відбувається в основному за рахунок низького рівня вакцинації дітей. Хвороба дуже швидко поширюється.

22 серпня під головуванням віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка, за участі в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун відбулась нарада щодо вакцинації від кору дітей та дорослого населення.

Про це пишет «Слово і Діло», посилаючись на інформацію прес-центру.

Кір: епідеміологічна ситуація в Україні та світіІз 95 мінімально необхідних відсотків вакцинацію від кору пройшли лише 45,5 відсотків українців.

Зазначимо, що на засідання були також присутні представники Міністерства освіти і науки, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Міністерства фінансів.

Оперативні дані засвідчили епідемічний підйом захворюваності на кір в Україні. Ріст захворюваності відбувається в основному за рахунок низького рівня вакцинації дітей (у 2014 р. провакциновано 57% дітей, у 2015 р. - 63%, у 2016 р. 45,5 %, ревакцинацію пройшли 30,2%).

Спалахи інфекцій в Україні з початку року: мешканці яких регіонів хворіють частіше за всеЗараз лише відчайдухи наважуються купувати і їсти в'ялену рибу після майже десятка смертей від ботулізму з початку року і відсутності в країні сироватки від однієї з найсмертельніших інфекцій. «Слово і Діло» відстежило, які області країни найбільше потерпали від сезонних інфекцій.

«Зараз треба невідкладно попрацювати над проблемою у трьох областях, де найбільше захворіло людей - Івано-Франківській, Одеській, Тернопільській, щоб спалах не переріс в епідемію. А по всій Україні маємо відпрацювати ефективний алгоритм, що дозволить не допустити розповсюдження інфекційної хвороби», - повідомив Кириленко.

За результатами наради напрацьовано протокольне рішення, що передбачає вжиття додаткових заходів органами влади на місцях щодо протидії поширення кору та посилення міжвідомчої координації (МОН, МОЗ, Мінрегіон) для зупинки розповсюдження вірусу.

Нагадаємо, кір – небезпечне вірусне захворювання, що є однією із основних причин дитячої смертності у світі. Хвороба дуже швидко поширюється – вірус кору передається при кашлі, чханні чи тісному контакті з хворим. Загалом аналіз захворюваності на кір в Україні вказує на періодичну циклічність епідемічного процесу. За останні 15 років відмічалось 3 епідемічні підйоми кору (2001, 2006, 2012 р).

Раніше Супрун заявила, що в кінці січня будуть сплановані замовлення ліків на 2017 рік, але так і не виконала своєї обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: