Стало відомо, скільки доз вакцин від кору отримає Одеса

Читать на русском
Наказ про перерозподіл доз вакцини від кору на Одеську область підписали в Міністерстві охорони здоров'я України.

Наказ про перерозподіл доз вакцини від кору на Одеську область підписали в Міністерстві охорони здоров'я України. Найближчим часом 3000 доз препарату з'являться в медичних установах Одеси.

Про це голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов повідомив на своїй сторінці в Фейсбук, пише «Слово і Діло».

Кір в Україні: чому виникли проблеми з вакцинацією та чи варто карати за відмову від щепленьЗа останній рік в Україні захворіли на кір 6784 особи. 86 відсотків із них не були вакциновані. Про проблеми вакцинації та відповідальності за відмову робити щеплення розповіли експерти.

«Нарешті достукалися до МОЗ. На аппартного нараді дав доручення директору департаменту охорони здоров'я В'ячеславу Полясному особисто виїхати в Київ, в МОЗ, з вимогою (вкотре) видати нам наказ про перерозподіл вакцин від кору. І, нарешті, ми його отримали. Нам дали 3000 доз з Дніпропетровщини. Забирати будемо самостійно, щоб процес знову не затягнувся. Тому днями в Одеській області будуть в наявності ще 3000 доз. Всі вони залишаться в Одесі. Зараз найбільша потреба у вакцинах саме тут», - зазначив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Раніше Супрун розповіла, як перевірити якість вакцини.

Нагадаємо також, в Україні рівень вакцинації від кору виріс в два рази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: