Кір на Буковині: кількість хворих сягнула півтисячі

Читать на русском
У Чернівецькій області триває спалах кору, кількість хворих сягає півтисячі. Найстаршому хворому 52 роки, наймолодшому - 2 місяці.

У Чернівецькій області триває спалах кору, кількість хворих сягає півтисячі.

Як інформує «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 12 січня, повідомляє Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

За даними відомства, найстаршому хворому 52 роки, наймолодшому - 2 місяці.

«Станом на 12 січня в Чернівецькій області зареєстровано 468 випадків кору. Серед захворілих 372 дитини (79%) і 96 дорослих. Найбільша питома вага серед дітей - 40% (144 хворих) припадає на вікову групу 5 - 9 років. Найстаршому хворому 52 роки, наймолодшому - 2 місяці», - йдеться в повідомленні.

Серед дорослих частіше хворіла молодь 20-29 років - 31 осіб (45%).

Із зареєстрованих випадків госпіталізовані 173 особи. Решта отримують амбулаторне лікування.

Найбільше хворих, а саме 172 людини, серед жителів Путильського району, на другому місці - Чернівці.

За даними відомства, 310 осіб, або 66% хворих, не мали щеплення або отримали тільки одну дозу вакцини.

До слова, останній спалах кору в Чернівецькій області спостерігався у 2012 році (364 особи). Під час спалаху у 2006 році їх кількість досягла 640.

Раніше спалах кору зафіксовано на північному сході України.

У Києві за добу вакцинували від кору в п'ять разів більше дітей, ніж зазвичай, проте відсоток щеплених все ще далекий від рівня країн ЄС.

«Слово і Діло» розбиралася, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією. Детальніше читайте в нашій інфографіці «Спалах кор

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: