Кір прийшов до Польщі: шпиталізовані працівники з України

Читать на русском
За даними Державної санітарної інспекції в Оструді, в регіоні протягом десяти років не було випадків кору.

У Польщі виявили спалахи захворювання кору, якого не було в країні вже тривалий час.

Як повідомляє місцеве видання Radio Olsztyn, інфекційне захворювання виявили у співробітників м'ясокомбінату в Морлінах, що недалеко від Оструди в Вармінсько-Мазурському воєводстві на півночі Польщі, передає «Слово і Діло».

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

За даними видання, інфіковані - це працівники з України.

Згідно з інформацією, яку надав доктор Петро Коцбах, консультант в області інфекційних хвороб, у п'яти осіб був діагностований кір. Одночасно Малгожата Добжанська з воєводської станції Державної санітарної інспекції в Ольштині зазначила, що до сих пір тільки у двох українців була підтверджена вірусна інфекція кору.

Зразки аналізів були відправлені до Національного інституту гігієни Польщі, і результати будуть відомі тільки в кінці тижня. Понад 700 людей, які контактували з хворими, повинні пройти вакцинацію на м'ясний фабриці в Оструді.

За даними Державної санітарної інспекції в Оструді, в регіоні протягом десяти років не було випадків кору.

Нагадаємо, відомий доктор-педіатр Євген Комаровський попередив населення України, що після спалаху кору прийде ще одна дуже серйозна інфекція.

Раніше стало відомо, звідки в Україну прийшов кір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: