У Львові на кір захворіли вже понад 70 осіб

Читать на русском
Як зазначила директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак, вакцинація проти кору в 2017 році в області склала 75 відсотків.

У Львівській області станом на 15 січня зареєстрований спалах кору.

Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА з посиланням на дані департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації, передає «Слово і Діло».

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий заявив, що «Самопоміч» буде голосувати за медичну реформуСказано 18 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«На сьогодні, 15 січня, у Львівській області зареєстрований спалах кору. Протягом 2017 року було діагностовано 114 випадків кору, з них 50 – у грудні минулого року. За два тижні 2018 року вже зафіксовано 75 звернень із клінічними ознаками кору», – йдеться в повідомленні.

Як зазначила директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак, вакцинація проти кору в 2017 році в області склала 75 відсотків.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

«Наразі проводиться вакцинація дітей віком 1 рік і 6 років, а також дітей, які з певних причин не були щеплені своєчасно», – повідомила вона. Микичак також зазначила, що вакциною проти кору європейської якості забезпечені всі заклади охорони здоров'я області в повному обсязі.

Додамо, мер Львова Андрій Садовий на брифінгу 15 січня повідомив, що більше половини хворих – 49 осіб, є неповнолітніми. А в одній зі шкіл міста в районі Сихів був оголошений карантин, оскільки там захворіли дев'ятеро дітей.

Раніше з'ясувалося, чи закриють столичні школи на карантин.

Нагадаємо, в школах Івано-Франківська продовжили канікули через спалах кору.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: