У МВФ назвали умови поновлення фінансування України

Читать на русском
Щоб отримати новий транш МВФ, Україні необхідно ухвалити закон про антикорупційний суд і довести ціни на газ до ринкового рівня.

Закон про антикорупційний суд і приведення цін на газ до ринкового рівня є основними умовами завершення четвертого перегляду програми розширеного фінансування Міжнародного валютного фонду (МВФ) для України й виділення нового траншу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман, пише «Інтерфакс-Україна».

Підвищення цін на газ: на чиєму боці грають уряд, МВФ та «Нафтогаз»В Міненерго вирішили змінити розрахункову формулу вартості газу з квітня цього року. За різними оцінками, це призведе до підвищення цін від 10% до 40%. Оцінку ситуації дали експерти.

За його словами, мета впровадження ринкових цін на газовому ринку – уникнути штучної сегментації ринку окремо для домогосподарства й окремо для промисловості.

«Є певні умови, їх потрібно виконати. Це досяжні показники: сподіваємося на швидке їх виконання», – сказав Люнгман.

Серед інших завдань він виділив утримання інфляції, позитивно оцінивши підвищення облікової ставки Нацбанком, збереження політики гнучкого обмінного курсу для підтримки конкурентоспроможності української економіки.

Голова представництва зазначив, що міжнародні резерви України зросли на $6,5 млрд – до $19 млрд, однак необхідно нарощувати їх і надалі – до $30 млрд, щоб забезпечити захист від зовнішніх шоків.

Він також закликав у політиці на підвищення зарплат орієнтуватися на зростання продуктивності праці, оскільки надмірне збільшення зарплат зашкодить стабільному зростанню.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко очікує траншу МВФ у квітні, оскільки Київ уже виконав 80% своїх зобов'язань.

Раніше в НБУ пояснили, що Україна вже не встигне отримати транш від Міжнародного валютного фонду в першому кварталі 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: