Чи отримає Україна транш МВФ: прогноз НБУ

Читать на русском
Україна вже не встигне отримати транш від Міжнародного валютного фонду в першому кварталі. Раніше йшлося про те, що в 2018 році до Києва прийдуть два транші.

Україна вже не встигне отримати транш від Міжнародного валютного фонду в першому кварталі 2018 року.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише РБК із посиланням на інтерв'ю заступника голови Національного банку України Дмитра Сологуба.

Пенсійна реформа: приховане підвищення пенсійного віку та претензії МВФМіністр соцполітики заявив про те, що в Україні не буде необхідності підвищувати пенсійний вік ще 10 років, а напередодні МВФ рекомендував уряду доопрацювати документ. Чим незадоволені кредитори та що буде з пенсійним віком, міркували експерти.

За його словами, прогнозувати перспективи співпраці з МВФ досить складно, попри заяви про те, що Україна отримає в 2018 році два транші, причому перший транш у першому кварталі.

«Офіційний прогноз, який ми озвучили в жовтні, що Україна отримає в 2018 році два транші – в першому та третьому кварталах. Але зараз говорити про перший квартал уже не варто навіть із технічної точки зору. Там дуже серйозні процедури. Та й загалом перспективи співробітництва прогнозувати досить складно. Тому що все залежить від того, чи будуть ухвалені закони», – підкреслив Сологуб.

Також він підкреслив, що співпраця України з МВФ залишається вкрай важливою для економіки.

Нагадаємо, раніше Fitch прогнозував, що новий транш кредиту МВФ розміром близько $1,9 млрд Україна отримає протягом 2018 року.

Місія Міжнародного валютного фонду може приїхати в Україну в середині лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: