Міністр охорони здоров'я США розповів про українське коріння

Читать на русском
Новопризначений міністр охорони здоров'я і соціальних послуг США Алекс Азар заявив, що в його роду були емігранти з України.

Новопризначений міністр охорони здоров'я і соціальних послуг США Алекс Азар заявив, що в його роду були емігранти з України.

Про це він заявив 29 січня під час церемонії приведення присяги в Білому домі, передає «Слово і Діло».

Війна на Донбасі: про що говорять заяви Волкера та якою є позиція США23 січня Курт Волкер прибув в Україну. Спецпредставник США вважає, що поки РФ не визнає себе стороною конфлікту, вирішити питання Донбасу неможливо. Оцінили позицію США та візит Волкера до Києва експерти.

«Для мене честь стати 24-м міністром охорони здоров'я і соціальних послуг - тут, в Сполучених Штатах. Тільки в Америці випадає така можливість онукові і правнуку іммігрантів з Лівану, України, Англії та Швейцарії», - зазначив він.

Президент США Дональд Трамп, зі свого боку, поставив завдання перед новим очільником міністерства - доступне і якісне лікування для громадян США і врегулювання надзвичайної ситуації, що виникла через поширення наркоманії та високої смертності від опіоїдів.

50-річний Алекс Азар з 2012 по 2017 рік очолював компанію Lilly USA, найбільшу філію біофармацевтичного гіганта Eli Lilly, який входить до групи світових лідерів виробників ліків. З 2005 по 2007 рік працював заступником міністра охорони здоров'я при адміністрації президента Джорджа Буша.

Нагадаємо, США введуть нові санкції проти РФ на основі «кремлівської доповіді».

Раніше повідомлялося, що Комітет з розвідки оприлюднить меморандум про Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: