Винищувач РФ перехопив літак США над Чорним морем

Читать на русском
Російський винищувач Су-27 перехопив над Чорним морем літак ЕР-3Е Aries II радіоелектронної розвідки ВМС США.

Російський винищувач Су-27 перехопив над Чорним морем літак ЕР-3Е Aries II радіоелектронної розвідки ВМС США.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише РИА Новости з посиланням на Міноборони РФ.

Біля кордонів Латвії були виявлені російські винищувачіЗа інформацією, латвійські літаки виявили поблизу морських кордонів два російські винищувачі.

Відзначається, що вдень 29 січня чергові засоби контролю повітряного простору виявили невідому ціль над нейтральними водами Чорного моря, що рухається в бік російської території.

У російському військовому відомстві стверджують, що Су-27 наблизився до американського літака на безпечну відстань, ідентифікував його і супроводжував, не допускаючи порушення російських кордонів.

За даними Міноборони РФ, винищувач повернувся на місце базування тільки після того, як літак-розвідник США змінив курс польоту. Повідомляється, що Су-27 діяв без порушень «відповідно до міжнародних правил використання повітряного простору».

У Пентагоні підтвердили інформацію про перехоплення і назвали його небезпечним. За інформацією американських військових, Су-27 наблизився до літака ВМС США на відстань близько півтора метрів. Перехоплення тривало приблизно дві години сорок хвилин.

«Небезпечні дії підвищують ризик прорахунків і зіткнень в повітрі», - відзначили на сайті сил ВМС США в Європі і Африці і підкреслили, що літак-розвідник «діяв відповідно до міжнародного права і не спровокував цю активність російської сторони».

Раніше винищувач російської Федерації Су-30 здійснив перехоплення літака США P-8 Poseidon в повітряному просторі над Чорним морем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: