Одне з міст Київської області відключили від газопостачання

Читать на русском
У Славутича не виявилося підтверджених обсягів газу на січень 2018 року, тому «Київоблгаз» не може надалі законно розподіляти туди блакитне паливо.

Місто Славутич Київської області 30 січня відключили від газопостачання.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Київоблгаз», передає «Слово і Діло».

Підвищення цін на газ: на чиєму боці грають уряд, МВФ та «Нафтогаз»В Міненерго вирішили змінити розрахункову формулу вартості газу з квітня цього року. За різними оцінками, це призведе до підвищення цін від 10% до 40%. Оцінку ситуації дали експерти.

«Станом на 30 січня 2018 року НАК «Нафтогаз України» не виділив для жителів м.Славутич необхідних обсягів природного газу на січень цього року через заборгованість», - йдеться в повідомленні.

Пояснюють, що згідно з постановою НКРЕКУ №2494 «Київоблгаз» розподіляє газ споживачам, зокрема виробникам теплової енергії, тільки коли у них є підтверджені обсяги природного газу на розрахунковий період відповідно до договору про постачання. У Славутича не виявилося підтверджених обсягів газу на січень 2018 року, тому «Київоблгаз» не може надалі законно розподіляти туди блакитне паливо.

«З огляду на такі обставини, ПАТ «Київоблгаз» змушене було припинити газопостачання для споживачів міста Славутич, оскільки його подальше використання з газорозподільної системи без підтверджених лімітів є несанкціонованим відбором природного газу та порушує чинне законодавство», - відзначили в прес-службі «Київоблгазу».

Раніше стало відомо, як оплачувати нові квитанції за газ.

Нагадаємо, що в середині січня 2017 року в Україну вперше прибув скраплений газ з США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: