Як керівник Держаудитслужби «придбала» понад 9 мільйонів гривень

Читать на русском
Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП ведуть кримінальне провадження щодо подання головою Держаудитслужби Лідією Гавриловою неправдивих даних у деклараціях за 2015 та 2016 роки, а також незаконного набуття активів у розмірі 9,92 мільйона гривень.

Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП ведуть кримінальне провадження щодо подання головою Державної аудиторської служби України Лідією Гавриловою завідомо неправдивих даних у деклараціях за 2015 та 2016 роки, а також незаконного набуття активів у розмірі 9,92 млн грн.

Як інформує «Слов і Діло», про це проекту «Наші гроші» стало відомо із судових документів.

Кримінальне провадження щодо Гаврилової внесене до ЄРДР 4 січня 2017 року за статтями «Декларування недостовірної інформації» та «Незаконне збагачення». Чиновниці загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Очільниця ДАСУ не вписала до е-декларації за 2016 рік Володимира Гаврилова, з яким розлучилася 5 січня 2016 року (про фіктивність розлучення свідчать спільні подорожі за кордон та сумісне проживання), на підставі чого не декларувала придбане ним торік майно – два машиномісця вартістю 276 тис. грн та автомобіль Toyota Land Cruiser 200 вартістю 2,21 млн грн.

Лідія Гаврилова придбала чотирикімнатну квартиру на 122,5 кв. м нібито за 1,06 млн грн. Насправді, встановили детективи, нерухомість коштувала їй 2,73 млн грн, а за результатами проведеної судової будівельної експертизи її ринкова вартість на момент придбання становила 3,53 млн грн.

З метою створення видимості законності набуття квартири Гаврилова задекларувала подарунок від батька в розмірі 1 млн грн. Однак, згідно з відомостями ДФС, у період з 1998 року до ІІІ кварталу 2015 року Володимир Охрімець отримав сумарний дохід та пенсію у розмірі 229 тис. грн, при цьому в 2010 році придбав автомобіль Toyota Land Cruiser 150 за 670 тис. грн.

Додамо, що Володимир Охрімець є власником сільського господарства «Ратай» із реєстрацією в селі Чумаки на Дніпропетровщині, однак, згідно з оприлюдненими в Youcontrol фінзвітами, протягом 2014-2016 років воно не приносило прибутку, розмір якого перевищив би 10 тис. грн.

Щодо Лідії Гаврилової та Володимира Гаврилова, то з 1998 року до ІІІ кварталу 2015 року вони сумарно отримали 730 тис. грн (без урахування податку з доходу фізосіб).

Нагадаємо, раніше кошти депутата Київської міської ради Сергія Кримчака, які вилучили детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуку квартири депутата в рамках кримінальної справи за підозрою в земельних махінаціях у столиці, арештував суд.

Як повідомлялося раніше, в Солом'янському суді нікому судити поплічників Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: