В ЄС визнали блокування російських сайтів питанням нацбезпеки

Читать на русском
Європейський союз визначив свою позицію з питання блокування російських соціальних мереж і запровадження санкцій проти IT-компаній.

Європейський союз визнає, що захист національної безпеки є прерогативою українського уряду.

Про це повідомили у представництві Європейського союзу в Україні у відповідь на запит «Європейської правди», передає «Слово і Діло».

Блокада соцмереж: боротьба за безпеку чи спроба АП взяти під контроль інтернет-простірПолітичні експерти поділились міркуваннями щодо доцільності та цілей введення заборони на російські соцмережі.

Керівник відділу преси та інформації представництва ЄС Юргіс Вільчинскас підкреслив, що Євросоюз «чув публічні заяви української влади, рішення (про блокування сайтів, - ред.) було ухвалено виходячи із інтересів національної інформаційної безпеки і за останні місяці Україна стала об'єктом численних кібератак і дезінформаційних кампаній».

«Ми визнаємо, що захист національної безпеки є прерогативою українського уряду», - наголосив представник ЄС.

Він водночас додав, що ці аргументи не є достатніми.

В РНБО відреагували на можливість обійти блокування російських соцмережУ Раді національної безпеки і оборони прокоментували можливість обходу блокування соцмереж.

«Тим не менше ми очікуємо, що влада повинна гарантувати, що обмежувальні заходи, ухвалені з міркувань національної безпеки, не мають негативного впливу на фундаментальне право на свободу вираження поглядів», - підкреслив дипломат.

Зазначимо, раніше Президент Петро Порошенко затвердив рішення РНБО про продовження антиросійських санкцій відносно ряду фізичних і юридичних осіб.

У НАТО заявили, що не вважають загрозою свободі слова блокування російських соцмереж і інтернет-сервісів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: