Луценко розповів про склад антикорупційного суду

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в складі антикорупційного суду повинно бути не менше 50 суддів.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в складі антикорупційного суду повинно бути не менше 50 суддів.

Про це він сказав під час свого візиту до керівних інститутів Євросоюзу в Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло».

«Щодо антикорупційного суду - так це зараз питання номер один. Я думаю, що це чи не останній шанс поставити швидкі темпи для антикорупційних розслідувань... Тому антикорупційний суд повинен бути створений. Є єдина проблема, на якій я чітко акцентую: це повинен бути незалежний суд. А значить - не менше 50 суддів», - заявив генпрокурор.

За його словами, це забезпечить швидкі, ефективні і незалежні умови для боротьби з корупцією. Луценко також додав, що суд в складі 3-4 суддів віг стане закритою кастою, позбавленою суспільного контролю.

Створення антикорупційного суду: чого вимагає Європа та що пропонує владаВ АП заявили, що врахують усі зауваження партнерів щодо законопроекту, а президент назвав боротьбу з корупцією пріоритетом своєї політики. Оцінили ситуацію зі створенням нового органу експерти.

Генпрокурор зазначив, що юрисдикція антикорупційного суду повинна бути зосереджена на результатах діяльності Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Як політично призначений генпрокурор (сподіваюся, останній в такій якості), я дуже зацікавлений, щоб демонструвати загальні результати. Всі наші результати повинні бути доповнені результатами НАБУ», - сказав він.

Раніше повідомлялося, що європейські політики сумніваються в тому, що антикорупційний суд вирішить всі проблеми з корупцією в Україні.

Нагадаємо також, що президент Петро Порошенко в Давосі розповів, як боротися з корупцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: