Стало відомо, коли суд розгляне справу проти антикорупціонера Шабуніна

Читать на русском
Справу проти голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна розглянуть 30 січня у Дніпровському районному суді.

Справу проти голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна розглянуть 30 січня у Дніпровському районному суді.

Про це повідомляється на сайті ЦПК, пише «Слово і Діло».

Суд відпустив Шабуніна під особисте зобов'язанняДніпровський районний суд Києва 16 серпня відпустив голову громадської організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна під особисте зобов'язання.

«Справу розглядатиме суддя Козачук Олена Дніпровського районного суду. Відповідна інформація з’явилася на порталі судової влади. Дата першого судового засідання призначена на 30 січня 2018 року о 14.30 за адресою: м.Київ, вул. Кошиця, 5, каб. 103», - йдеться у повідомленні.

Шабуніна звинувачують у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості журналісту – ч. 2 ст. 345-1 Кримінального кодексу.

«Політична вмотивованість справи є очевидною для всіх», – вважає адвокат Шабуніна Олена Щербан.

«Кримінальне провадження щодо фальсифікації медекспертизи, на основі якої «шиють» справу, ніхто взагалі не розслідує, натомість тут ми бачимо стрімке просування справи при повній відсутності доказової бази», – стверджує вона.

У ЦПК зазначають, що за даними медичної експертизи, перелом стінки гайморової пазухи, на який посилаються слідчі, лікарі виявили через 12 днів після інциденту.

«Мало того, перелом був зафіксований з протилежної сторони від тієї, в яку був здійснений удар, зафіксований на відео», - розповідають у ЦПК.

Як відомо, справу Шабуніна перекваліфікували на статтю з більшою відповідальністю.

Нагадаємо, Київський апеляційний адміністративний суд у четвер, 25 січня, відхилив позов Центру протидії корупції, в якому той вимагав розсекретити декларації співробітників Служби безпеки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: