Порошенко в Давосі пообіцяв прискорити створення антикорупційного суду

Читать на русском
Президент Петро Порошенко заявив, що Україна доопрацьовує законопроект про антикорупційний суд разом із міжнародними партнерами.

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна доопрацьовує законопроект про антикорупційний суд разом із міжнародними партнерами.

Про це президент заявив у четвер, 25 січня, під час виступу на «Українському сніданку» в Давосі, пише «Слово і Діло».

Порошенко зазначив, що напередодні мав важливу розмову з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном і директором-розпорядником Крістін Лагард. Під час зустрічі були встановлені часові рамки щодо майбутніх кроків у рамках співпраці, в тому числі щодо прогресу створення антикорупційного суду.

«Я вже подав відповідну ініціативу до парламенту, й ми пришвидшили проведення експертних зустрічей, щоб допомогти підготувати законопроект до другого читання», – сказав президент.

Порошенко наголосив, що Україна продовжить співпрацю з МВФ.

Антикорупційний суд – не панацея: стимули від Заходу та українські реаліїФінансові організації незадоволені законопроектом про антикорупційний суд. Тим часом у ВР вирішили відкласти розгляд документу. Чому важливо ухвалити цей законопроект, розповіли експерти.

Раніше повідомлялося, що низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект.

Зокрема, МВФ заявив, що проект Порошенка про антикорупційний суд суперечить зобов’язанням України.

Згодом Світовий банк також висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

В ЄС також нагадали, що створення АКС, відповідно до зобов’язань України, необхідне також для виконання безвізових вимог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: